JUKO: Kuntien ja hyvinvointialueiden palkkaneuvottelut jatkuvat

– Tavoitteemme on verrokkialojen kytköksen toteutuminen sovitun mukaisesti eli yhdenmukainen kustannusvaikutus kaikilla sopimusaloilla, JUKOn hallituksen puheenjohtaja Katarina Murto (OAJ) painottaa.

Julkaistu 2.3.2023

Neuvottelut kuntien ja hyvinvointialueiden palkansaajien tämän ja ensi vuoden sopimuskorotuksista jatkuvat. Edellisen kerran osapuolet tapasivat maanantaina.

– Tavoitteemme on verrokkialojen kytköksen toteutuminen sovitun mukaisesti, JUKOn hallituksen puheenjohtaja Katarina Murto (OAJ) painottaa.

Murto korostaa, että JUKOlla on vahva tahtotila päästä sopimusratkaisuun.

Neuvottelujen tausta

JUKO ja Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) sopivat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa vuosi sitten kesäkuussa palkkaratkaisun, joka sitoo kunta- ja hyvinvointialojen vuosien 2023 ja 2024 sopimuskorotukset kolmen verrokkialan korotuksiin.

Jos teknologiateollisuudessa, kemianteollisuudessa ja kuljetusalalla saadaan suuremmat palkankorotukset, keskimääräinen erotus huomioidaan kaikissa kunta- ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksissa.

Jos verrokkialojen sopimusratkaisujen kustannusvaikutukset ylittävät tälle ja ensi vuodelle jo sovitut 1,9 prosentin korotukset, lisätään ylimenevästä osuudesta yleiskorotuksiin 70 prosenttia ja 30 prosenttia sovitaan paikallisesti.

Tiedote julkaistu alun perin JUKOn sivuilla 28.2.2023.

Ajankohtaista

Tervetuloa TOIn kevätkokoukseen 25.4.2023 →

TOIn sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 25.4.2023 klo 17 alkaen Akavatalolla. Ilmoittaudu viimeistään 17.4. ja tule mukaan kokoukseen paikan päälle tai etänä!

Kuntien ja hyvinvointialueiden palkkaratkaisu pähkinänkuoressa →

Neuvottelujärjestöjen viime viikolla hyväksymä kuntien ja hyvinvointialueiden palkkaratkaisu on herättänyt kysymyksiä, joten kokosimme asian vielä kertaalleen yhteen.

Yksityisen terveyspalvelualan palkankorotuksista neuvotellaan parhaillaan →

Yksityisellä terveyspalvelualalla (TPTES) sovittiin kesän 2022 työehtosopimusratkaisun yhteydessä, että vuoden 2023 palkankorotukset sidotaan tiettyjen vientialojen tuleviin palkkaratkaisuihin. Verrokkialoina toimivat Teknologiateollisuuden työntekijöitä ja toimihenkilöitä koskevat työehtosopimukset sekä Kemian perusteollisuuden työehtosopimus.

Kaikki tiedotteet →