Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa sopu

Työntekijäosapuoli ja työnantajaa edustava HALI ry pääsivät tänään torstaina sopuun yksityisen sosiaalipalvelualan työriidassa.

Julkaistu 8.6.2023

Tulos odottaa vielä neuvotteluosapuolten hallintojen hyväksyntää, mutta käynnissä olevat työtaistelutoimet päättyvät heti.

Neuvottelutulos ja palkankorotusten taso julkaistaan ensi viikon tiistaina 13.6., jos kaikkien osapuolten hallinnot hyväksyvät ratkaisun.

Saavutettu sopu syntyi pitkien neuvottelujen myötä. Yksityinen sosiaalipalveluala on ollut sopimuksettomassa tilassa toukokuun alusta lähtien, ja työtaistelutoimenpiteitä on toteutettu toukokuun lopusta lähtien.

Ajankohtaista

Koulutus toimintaterapeuttiyrittäjille 12.10. | Apua ajanhallintaan →

Apua ajanhallintaan -koulutuksen tavoite on antaa TOIn yrittäjäjäsenille vinkkejä ja ohjeita oman työn johtamiseen ja ajanhallintaan.

JUKOn hallituksen puheenjohtaja Katarina Murto – ”Poliitikkojen ei pidä sekaantua palkkaneuvotteluihin" →

– Lakiin kirjattu vientimalli rajoittaisi merkittävästi muun muassa julkisen sektorin ja naisvaltaisten alojen sopimusvapautta, Murto kirjoittaa Helsingin Sanomien Vieraskynässä.

UKK: Hoitotakuu ja toimintaterapia →

Perusterveydenhuollon hoitotakuu uudistui syyskuussa. Keräsimme vastaukset uudistuksesta usein kysyttyihin kysymyksiin toimintaterapian näkökulmasta.

Kaikki tiedotteet →