Uutiset

Akava | Mieleni terveys on #TärkeäOsaMinua -kampanja kerää nuorten kokemuksia hyvinvoinnista

Akava kutsuu Mieleni terveys on #TärkeäOsaMinua -kampanjassa korkeakouluopiskelijat ja nuoret aikuiset jakamaan kokemuksiaan siitä, mikä haastaa heidän hyvinvointiaan. TOI on mukana kampanjassa.

Julkaistu 21.3.2024

Tiedote julkaistu Akavan sivuilla 20.3.2024.

Korkeakouluopiskelijat opiskelevat ja valmistuvat hyvin erilaiseen maailmaan kuin ennen: työelämä on jatkuvassa muutoksessa ja nuorilla on monia paineita. Monia heistä kuormittavat muun muassa opintojen ja työn yhteensovittaminen, epävarma taloudellinen tilanne, mielenterveysongelmat ja jaksaminen sekä työllistymisvaikeudet. Tulevaisuus voi olla heidän näkökulmastaan monin tavoin epävarmaa.

Huoli nuorten hyvinvoinnista on suuri, erityisesti kun tiedämme, että mielenterveysongelmat ovat yhä yleisempiä nuorilla.

– Haluamme kuulla kampanjamme avulla nuorilta itseltään, millaista heidän arkensa on ja millaisia pulmia heillä on ja mitkä asiat toisivat heille hyvää oloa sekä parantaisivat heidän hyvinvointiaan, kertoo Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Pauliina Ryökäs.

Kutsumme maalis- ja huhtikuun aikana nuoret www.tarkeaosaminua.fi -sivulle kertomaan, mikä haastaa heidän hyvinvointiaan. Kokemukset jätetään nimettöminä.

– Keräämme nuorten kokemuksia ja tarinoita ymmärtääksemme paremmin, miten voimme tukea ja auttaa heitä. Kokoamme kampanjasivun kautta kerätyt nuorten kokemukset yhteen ja muotoilemme yhdessä asiantuntijoidemme ja yhteistyökumppaneiden kanssa ratkaisuehdotuksia nuorten haasteisiin, sanoo Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren.

Toimitamme tietoa nuorten tilanteesta ja ratkaisuehdotuksemme tasavallan presidentille, kansanedustajille ja ministereille syksyllä 2024.

Akava toteuttaa kampanjan yhdessä Akavan opiskelijoiden ja jäsenjärjestöjensä kanssa. Kampanjassa ovat mukana Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK, MIELI Suomen mielenterveys ja Nyyti.

Ajankohtaista

SAK, Akava ja STTK: Aikuiskoulutustuelle ei onnistuttu luomaan korvaavaa mallia →

Palkansaajajärjestöt SAK, Akava ja STTK jättivät eriävän mielipiteen työuran aikaista jatkuvaa oppimista kehittävän työryhmän loppuraporttiin, joka julkaistiin tänään 11. huhtikuuta. Järjestöt eivät kannata opintotukeen tai lainaan perustuvaa mallia aikuiskoulutustuen tilalle.

Toimintaterapeuttiliitto: Kuntoutukseen tulee päästä myös ilman diagnoosia →

Suomessa tarvitaan uudenlaista ajattelua kuntoutukseen pääsyn kriteereistä. Hallitusohjelman tavoite siirtää sote-palveluiden painopiste korjaavista toimenpiteistä ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen apuun on hyvä, mutta esimerkiksi kirjaus nuorten ammatilliseen kuntoutukseen pääsemisestä vain sairaus- tai vammadiagnoosilla vaikuttaa toteutuessaan päinvastoin, Suomen Toimintaterapeuttiliitto toteaa.

Tervetuloa TOIn kevätkokoukseen 16.5.2024! →

TOIn sääntömääräinen kevätkokous järjestetään torstaina 16.5.2024 klo 17 alkaen Akavatalolla. Ilmoittaudu viimeistään 10.5. ja tule mukaan kokoukseen paikan päälle tai etänä.

Kaikki tiedotteet →