Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.

Ajankohtaista

KiinnitettyTapahtumat

Koulutus 25.4. | Asiakas- ja toimintakeskeinen toimintaterapia kanadalaisen lähestymistavan mukaisesti – teoriasta käytäntöön →

TOI tarjoaa edullisesti jäsenilleen kanadalaisen asiakas- ja toimintakeskeisen lähestymistavan perusteita käytännönläheisesti käsittelevän koulutuspäivän yhteistyössä JAMKin kanssa.

Lue lisää →

Uutiset

SAK, Akava ja STTK: Aikuiskoulutustuelle ei onnistuttu luomaan korvaavaa mallia →

Palkansaajajärjestöt SAK, Akava ja STTK jättivät eriävän mielipiteen työuran aikaista jatkuvaa oppimista kehittävän työryhmän loppuraporttiin, joka julkaistiin tänään 11. huhtikuuta. Järjestöt eivät kannata opintotukeen tai lainaan perustuvaa mallia aikuiskoulutustuen tilalle.

Lue lisää →

UutisetKannanotot ja lausunnot

Toimintaterapeuttiliitto: Kuntoutukseen tulee päästä myös ilman diagnoosia →

Suomessa tarvitaan uudenlaista ajattelua kuntoutukseen pääsyn kriteereistä. Hallitusohjelman tavoite siirtää sote-palveluiden painopiste korjaavista toimenpiteistä ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen apuun on hyvä, mutta esimerkiksi kirjaus nuorten ammatilliseen kuntoutukseen pääsemisestä vain sairaus- tai vammadiagnoosilla vaikuttaa toteutuessaan päinvastoin, Suomen Toimintaterapeuttiliitto toteaa.

Lue lisää →

Uutiset

Tervetuloa TOIn kevätkokoukseen 16.5.2024! →

TOIn sääntömääräinen kevätkokous järjestetään torstaina 16.5.2024 klo 17 alkaen Akavatalolla. Ilmoittaudu viimeistään 10.5. ja tule mukaan kokoukseen paikan päälle tai etänä.

Lue lisää →

UutisetTyöelämä

Akava: Työkyky ja työssä jaksaminen on miljardiluokan yhteiskunnallinen kysymys →

Akava vaatii, että maan hallitus panostaa vaikuttaviin toimiin, joilla tuetaan ja ylläpidetään pitkäjänteisesti työikäisten työkykyä. Hallitusohjelmassa on tavoite vähentää puolella työpahoinvoinnin ja -uupumuksen aiheuttamat sairauspoissaolot viiden vuoden aikana, mikä on Akavallekin tärkeä tavoite. Toimet tavoitteen saavuttamiseksi ovat kuitenkin jääneet puuttumaan, ja työkyvyn tukemisen sijaan hallitus pyrkii suitsimaan sairauspoissaoloja ensimmäisen sairauspäivän palkattomuudella.

Lue lisää →

Uutiset

Esitys aikuiskoulutustuen poistamisesta on edennyt eduskunnan käsittelyyn →

Esitys aikuiskoulutustuen lakkauttamisesta on edennyt eduskunnan käsittelyyn. Tuen tilalle ei ole esitetty korvaavaa mallia, joka ratkaisi aikuiskoulutustuen lakkauttamisesta seuraavat ongelmat ja olisi käytettävissä siinä vaiheessa, kun aikuiskoulutustuki lakkaa. Jos esitys menee läpi nykyisessä muodossaan, taloudellinen tuki opiskeluun eri elämäntilanteissa muuttuu nykyisestä. TOI on vastustanut esitystä lausuntokierroksella sekä asiantuntijakuulemisessa.

Lue lisää →

Uutiset

JUKO | Pääsopijajärjestöt ja KT kysyivät, kansalaiset vastasivat – suomalaiset arvostavat julkisia palveluja ja haluavat taata niiden rahoituksen →

Erityisen tärkeitä julkiset palvelut ovat naisille, korkeasti koulutetuille ja johtavassa asemassa oleville. Palkansaajien pääsopijajärjestöt ja työnantajien KT painottavat valtion vastuuta varmistaa rahoitus ja toimintaedellytykset, jotta kunnat ja hyvinvointialueet suoriutuvat lakisääteisistä tehtävistään.

Lue lisää →

Uutiset

Kuntoutusalan Asiantuntijat tukee Maria Löfgreniä Akavan puheenjohtajaksi →

Kuntoutusalan Asiantuntijoiden hallitus on päättänyt yksimielisesti tukea oikeustieteiden kandidaatti, toiminnanjohtaja Maria Löfgreniä Akavan puheenjohtajaksi.

Lue lisää →

Uutiset

Uusi täydennyskoulutusasetus astuu voimaan 1.4. – sisältö jättää toivomisen varaa →

STM:n valmistelema täydennyskoulutusasetus antaa raamit sille, millaiset täydennyskoulutusmahdollisuudet toimintaterapeuteilla ja muilla sote-työntekijöillä tulee olla. Uusi asetus lisää täydennyskoulutuksen toteutumisen seurantaa. TOI on pettynyt siihen, että asetuksessa ei säännellä täydennyskoulutuksen vuosittaista vähimmäismäärää.

Lue lisää →