Etätoimintaterapia

Tutkimusnäytön perusteella etätoimintaterapia voi tuottaa yhtä hyviä tuloksia kuin perinteinen kasvokkain tapahtuva kuntoutus. Erityisen hyödyllistä etäkuntoutuksessa on, että kuntoutus voidaan toteuttaa asiakkaan arkiympäristössä, mikä vahvistaa opittujen taitojen siirtymistä kuntoutujan arkeen.

Tarinoita etätoimintaterapiasta

Luontokokemukset teemana ikäihmisten etäkuntoutusryhmässä →

Korona-ajan etätoimintaterapia ei tullut vanhusten kanssa työskentelevälle Sirpa Puustille yllätyksenä. Hän on käyttänyt etäyhteyksiä ikäihmisten kanssa jo kolmisen vuotta ja aukonut luontoaiheisen etäryhmätoiminnan uria.

Lue lisää →

Mikrofoni, kamera ja kuulokkeet kehiin ja menoksi! →

Kehitysvammapoliklinikan toimintaterapeuttina työskentelevän Tiina Sillantauksen työ rysähti päivässä digiraiteille, kun poikkeusolot pakottivat muuttamaan työtapoja. Koko moniammatillinen tiimi oli heti etäkuntoutusjuonessa mukana.

Lue lisää →

Maailma muuttuu ja kärryillä on pysyttävä →

Toimintaterapeutti Mirja Karhinen työskentelee HUS Psykiatriassa Jorvin sairaalassa osastolla ja Tukipoliklinikalla ja tekee töitä mielialapotilaiden kanssa. Hän on ollut kuntoutusalalla 33 vuotta. Korona-ajan alkaessa hän kuului etäkuntoutuksen eturintamaan, sillä menetelmät ovat hänelle ennestään tuttuja.

Lue lisää →

Äkkisäätö muutti toimintaterapeutin lähikontaktit etäkuntoutukseksi →

Ensimmäinen etäkuntoutus maaliskuussa 2020 jäi lähtemättömästi toimintaterapeutti Sofia Hämeenkorven mieleen. Kädet tärisivät jännityksestä, kun hän muodosti ensimmäistä digiyhteyttä asiakkaaseensa, nuoreen, joka lähti mukavasti mukaan kokeilemaan uutta. Luonteva kontakti syntyi, mikä kannusti Sofiaa jatkamaan.

Lue lisää →

Kehityskeskustelun toive toteutui yllättäen ja pyytämättä →

Lappeenrantalainen toimintaterapeutti Raija Muukkonen totesi esimiehelleen viime syksyn kehityskeskustelussa, että hän asettaa omaksi tavoitteekseen etäkuntoutuksen kokeilemisen. Loppuvuodesta Raija sai työharjoittelijan Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, ja he opiskelivat yhdessä etäkuntoutuksen alkeita. Ajoitus ei olisi voinut olla osuvampi.

Lue lisää →

Etätoimintaterapia tuottaa yhtä hyviä tuloksia kuin kasvokkain tapahtuva kuntoutus →

Tutkimusnäytön perusteella etäkuntoutus, mukaan lukien etätoimintaterapia, tuottaa yhtä hyviä tai jopa parempia tuloksia kuin perinteinen kasvokkain tapahtuva kuntoutus. Erityisen hyödyllistä etäkuntoutuksessa on, että kuntoutus voidaan toteuttaa asiakkaan arkiympäristössä, mikä vahvistaa opittujen taitojen siirtymistä kuntoutujan arkeen.

Lue lisää →

EETU - Etäkuntoutuksen menetelmistä tukea lasten toimintaterapian verkostotyöhön →

Hankkeessa mukana olleet toimintaterapeutit, varhaiskasvattajat sekä perheet kokivat etäkuntoutuksen tarjoavan hyvän lisämahdollisuuden tukea lapsen toimintakykyä ja osallisuutta omassa arjessa. Onnistuessaan etäyhteys antaa mahdollisuuden entistä paremmin viedä toimintaterapian menetelmiä lapsen toimintaympäristöön sekä sitouttaa lapsen kanssa toimivaa sosiaalista ympäristöä lapsen toiminnan mahdollistamiseen.

Lue lisää →

”Toimintaterapeutti pitää koossa tätä arkea” →

Helsinkiläinen Osmo Pitkänen, 86, on kuulunut toimintaterapeutti Sirpa Puustin asiakkaisiin sekä ennen koronaepidemiaa että sen aikana.

Lue lisää →