Tapahtumat

Akava | Työhyvinvoinnin pelastusoperaatio -verkkolähetys 3.4. kello 11–12

Akava järjestää keskiviikkona 3.4. kello 11–12 työhyvinvointiaiheisen verkkolähetyksen, jossa otetaan esille työkyvyttömyyden ja sairauspoissaolojen taloudellinen merkitys sekä Akavan ratkaisut työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Julkaistu 27.3.2024

Julkaistu Akavan sivuilla 26.3.2024.

Työkyky ja työssä jaksaminen ovat miljardiluokan yhteiskunnallinen kysymys.

Hallitusohjelmassa on tavoite, että työpahoinvoinnista ja työuupumuksesta johtuvat sairauspoissaolot vähennetään puoleen viiden vuoden kuluessa. Hallitukselta kuitenkin puuttuvat työhyvinvoinnin ja työkyvyn parantamisen keinot.

Ensimmäisen sairauspäivän karenssin sijasta pitäisi keskittyä toimiin, joilla pitkäjänteisesti tuetaan ja ylläpidetään työikäisen väestön työkykyä, muuten merkittävät työllisyysvaikutukset uhkaavat jäädä saavuttamatta.

Tukemalla työkykyä ja pienentämällä työkyvyttömyysriskiä voimme pidentää työuria sekä vaikuttaa julkiseen talouteen, työllisyyteen, verokertymään ja työeläkejärjestelmän rahoitukseen. Olemme esittäneet ratkaisuja työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Järjestämme keskiviikkona 3.4. kello 11–12 työhyvinvointiaiheisen verkkolähetyksen.

Akavan tutkija Tomi Husa esittelee tuoreimpia lukuja työkyvyttömyys- ja sairauspoissaoloista ja työmarkkinajohtaja Ville Kopra kertoo Akavan ratkaisuista työhyvinvoinnin edistämiseksi. Paneelikeskustelussa pohditaan työhyvinvoinnin edistämisen keinoja.

Paneelikeskustelussa mukana:

  • Jenni Karsio, puheenjohtaja, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia
  • Riikka Sipilä, erityisasiantuntija, Suomen Ekonomit
  • Ulla Walli, lakiasiainjohtaja, Opetusalan ammattijärjestö OAJ

Lähetyksen juontaa toimittaja Maria Nykänen.

Tervetuloa seuraamaan verkkolähetystä keskiviikkona 3.4. alkaen kello 11 tämän linkin kautta.

Tallenna tilaisuus kalenteriisi tämän linkin kautta.

Ajankohtaista

Soteri-rekisterin käyttöönotto on aiheuttanut hankaluuksia toimintaterapeuttiyrittäjille →

Valvontalain myötä käyttöön tulleen Soteri-rekisterin käyttöönotossa on ollut haasteita alkuvuoden ajan. Haasteita ovat aiheuttaneet sekä jatkuvasti kehitetty Soteri-rekisteri että palvelun ruuhkautuminen. Haasteet ovat näkyneet myös TOIn yrittäjäjäsenpalvelussa.

COPM-arviointimenetelmän uudistettu 5. painos on julkaistu →

TOI tuki päivitystyötä ja käännätti uudistetun arviointilomakkeen ja ohjeen suomeksi. Uudistettu arviointimenetelmä on nyt ostettavissa.

Infowebinaari 7.5.2024 | TPTES – yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimus →

TOIn ja Suomen Fysioterapeuttien yhteisessä Kuntoutusalan infowebinaarissa 7.5.2024 klo 17-18 käsitellään muun muassa sitä, mitä TPTES sisältää, ketä se sitoo sekä ajankohtaista neuvottelutilannetta.

Kaikki tiedotteet →