Vahva TOImija –seminaari 4.12.2024: Toimintaterapia ja neuromoninaisuus – kokemuksia arvioinnista kuntoutukseen
Lämpimästi tervetuloa Teamsissa järjestettävään Vahva TOImija -seminaariin keskiviikkona 4.12.! Ilmoittaudu mukaan 1.12. mennessä. Tapahtuma on TOIn jäsenille tarkoitettu jäsenetu.
Julkaistu 10.10.2024
Neuromoninaisuudesta on tarjolla jatkuvasti enemmän tietoa ja ymmärrystä. Jokaisella koululuokalla ja työpaikalla on henkilöitä, joilla ilmenee nepsy-piirteitä, ja sama koskee myös toimintaterapeuttien asiakkaita.
Syksyn toisessa Vahva TOImija –seminaarissa 4.12.2024 klo 13-16 saat laajan ja ajankohtaisen katsauksen neuromoninaisuudesta toimintaterapeutin työssä. Kuulet muun muassa siitä, miten aistitiedon käsittely vaikuttaa nepsy-henkilöiden arkeen ja miten nepsy-piirteet voidaan huomioida kouluarjessa.
Pääset tutustumaan SPM-2- ja SP3D -arviointimenetelmiin ja neurovahvistavaan työotteeseen. Saat myös mahdollisuuden syventää ajatteluasi siitä, mikä tekee toimintaterapiasta tehokkaan ja toimivan kuntoutusmuodon neuropsykiatriseen oirekuvaan, miten toimintaterapeutteina määrittelemme työmme ja asiakkaamme, miten teemme suosituksia ja miten toteutamme kuntoutusta.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.12. jäsenkirjeessä olevasta linkistä! Jäsenkirje lähetetään kaikille TOIn jäsenille pe 8.11.2024.
Ohjelma
Tervetuloa
Tove Lassenius, TOIn puheenjohtaja
Mitä on nepsy? Aistitiedon käsittelyn vaikutus nepsy-arkeen
Ulla Niutanen, toimintaterapeutti, FM, väitöskirjatutkija, puheenjohtaja / Sity ry
Mikä tekee toimintaterapiasta tehokkaan ja toimivan kuntoutusmuodon neuropsykiatriseen oirekuvaan?
Janne Toivonen, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja
Neurovahvistava työote toimintaterapiassa
Annis Hovatta, toimintaterapeutti YAMK, lasten ja nuorten erityisohjaaja, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja, Kelan vaativan kuntoutuksen kuntouttajapätevyys
Neuropsykiatristen erityispiirteiden huomioiminen kouluarjessa
Anniina Sannikka, toimintaterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja
Paneelikeskustelu: Toimintaterapia – tuki sujuvaan arkeen vai keino opettaa ympäristön tavoille?
Luokittelemmeko myös me toimintaterapeutit ihmisiä hyvä- ja huonotasoisiksi? Osaammeko pohtia sitä, onko autismi ja nepsyys ominaisuus muiden joukossa vai heikkous, jota pitää kuntouttaa? Osaammeko hyödyntää viitekehyksiämme riittävästi esimerkiksi ympäristön muokkaamiseksi?
Paneelissa ovat mukana kokemusasiantuntija, Sari Kunttila (toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, seksologi), Ulla Niutanen, Janne Toivonen, Annis Hovatta ja Anniina Sannikka.
Päätössanat
Tilaisuus päättyy klo 16.
Maksuton tilaisuus on TOIn jäsenille tarkoitettu jäsenetu.
Lämpimästi tervetuloa!
Muokattu 24.10.2024: Vaihdettu tapahtuman nimi lopulliseen muotoon
Muokattu 7.11.2024: Lisätty tilaisuuden ohjelma ja puhujat
Ajankohtaista
Jäsenpalvelu on tilapäisesti ruuhkautunut →Jäsenpalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa. Pyrimme vastaamaan kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian.
Ammattieettiset ohjeet toimivat tukena päätöksenteossa – tutustu päivitettyihin ohjeisiin! →TOI on julkaissut toimintaterapeuttien päivitetyt ammattieettiset ohjeet, jotka hyväksyttiin liiton syysliittokokouksessa 20. marraskuuta. Päivitetyt ohjeet huomioivat aiempaa paremmin toimintaterapeuttien nykyisen työskentely-ympäristön.
Kysely: Kotitalousvähennystä käyttävät lähinnä ikäihmiset →Toimintaterapeuttiliiton ja Suomen Fysioterapeuttien yrittäjäjäsenille tehty kysely osoittaa, että toiminta- ja fysioterapian kotitalousvähennystä hyödyntävät lähinnä ikääntyneet. Heistä suuri osa kokee, etteivät he saa tarvitsemaansa palvelua julkiselta sektorilta.
Kaikki tiedotteet →
Jäsenpalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa. Pyrimme vastaamaan kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian.
TOI on julkaissut toimintaterapeuttien päivitetyt ammattieettiset ohjeet, jotka hyväksyttiin liiton syysliittokokouksessa 20. marraskuuta. Päivitetyt ohjeet huomioivat aiempaa paremmin toimintaterapeuttien nykyisen työskentely-ympäristön.
Kysely: Kotitalousvähennystä käyttävät lähinnä ikäihmiset →Toimintaterapeuttiliiton ja Suomen Fysioterapeuttien yrittäjäjäsenille tehty kysely osoittaa, että toiminta- ja fysioterapian kotitalousvähennystä hyödyntävät lähinnä ikääntyneet. Heistä suuri osa kokee, etteivät he saa tarvitsemaansa palvelua julkiselta sektorilta.
Kaikki tiedotteet →
Toimintaterapeuttiliiton ja Suomen Fysioterapeuttien yrittäjäjäsenille tehty kysely osoittaa, että toiminta- ja fysioterapian kotitalousvähennystä hyödyntävät lähinnä ikääntyneet. Heistä suuri osa kokee, etteivät he saa tarvitsemaansa palvelua julkiselta sektorilta.