Uutiset

TOIn jäsenistö pitää erittäin tärkeänä, että hallituksen suunnittelemat heikennykset työntekijän asemaan pyritään estämään

TOI kysyi jäseniltään lokakuussa, miten tärkeänä nämä pitävät estää maan hallituksen ajamia suunnitelmia, jotka toteutuessaan heikentäisivät työntekijän asemaa.

Julkaistu 9.11.2023

Saimme kyselyyn satoja vastauksia - lämmin kiitos jokaiselle vastaajalle, ja kiitos myös runsaslukuisista avovastauksista!

Vastausten perusteella TOIn jäsenistö pitää erittäin tärkeänä, että niin aikuiskoulutustuen poistaminen, vientivetoinen palkkamalli, ansiosidonnaisen työttömyysturvan heikennykset kuin määräaikaisten työsuhteiden perusteiden höllentäminen pyritään estämään. Kaikkein tärkeimpänä jäsenemme pitävät aikuiskoulutustuen turvaamista, seuraavaksi tärkeimpänä vientivetoisen palkkamallin torjumista.

TOI vastustaa työntekijän aseman heikentämistä. Seuraamme työmarkkinamuutosten valmistelua ja otamme niihin aktiivisesti kantaa osana Akavaa läpi syksyn.

TOIssa on voimaa, ja viestimme on sitä voimakkaampi, mitä enemmän meitä on! Kiitos, kun olet mukana.

Ajankohtaista

Infowebinaari 11.12. | Kotitalousvähennys fysio- ja toimintaterapiassa →

Kotitalousvähennystä on ensi vuodesta alkaen mahdollista saada kotona toteutetusta fysio- ja toimintaterapiasta. Kuntoutusalan yhteisessä infowebinaarissa maanantaina 11.12. perehdytään siihen, mitä uudistus tarkoittaa käytännössä.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen yt-neuvottelut käynnistyvät – jukolainen pääluottamusmies tukee TOIn jäseniä →

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen yt-neuvottelut käynnistyvät 5.12. Toistaiseksi ei tiedetä, miten neuvottelut konkreettisesti vaikuttavat alueella työskentelevään TOIn jäsenistöön.

SAK, Akava ja STTK: Muutokset työtaisteluoikeuteen horjuttavat työmarkkinoiden tasapainoa entisestään →

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK ovat antaneet yhteisen lausunnon, joka koskee työrauhalainsäädännön uudistusta. Lausunnossa toistuu aiempi näkemys siitä, että valmistelu on puutteellista, eikä kyse ole huolellisesta kolmikantaisesta valmistelusta.

Kaikki tiedotteet →