Valtion ja kirkon virka- ja työehtosopimukset on irtisanottu päättymään 28.2.2023

Molemmissa työ- ja virkaehtosopimuksissa tarkoitus oli neuvotella tänä vuonna palkoista, mutta pääsopijajärjestöt eivät päässeet niistä sopuun. Tämä johti siihen, että molemmat työ- ja virkaehtosopimukset on irtisanottu päättymään 28.2.2023.

Julkaistu 17.1.2023

Irtisanominen koskee myös Toimintaterapeuttiliiton jäsenistöä, sillä noin 2 prosenttia liiton jäsenistä työskentelee joko valtion tai kirkon virka- ja työehtosopimuksen alla.

  • Virka- ja työehtosopimusten irtisanominen tarkoittaa, että pelkkien palkkojen sijaan neuvottelut laajentuvat koskemaan koko sopimusta.
  • Jos neuvottelutulosta ei synny ennen helmikuun loppua, valtion ja kirkon henkilöstö siirtyy sopimuksettomaan tilaan 1.3.2023 alkaen.
  • Mahdollisessa sopimuksettomassa tilassa työpaikoilla noudatetaan niin sanotun jälkisuojan perusteella vanhaa virka- ja työehtosopimusta, kunnes uudet sopimukset ovat valmiina ja voimassa.
  • Neuvottelut molempien työ- ja virkaehtosopimusten osalta jatkuvat tällä viikolla. Voit seurata tilanteen kehittymistä suoraan pääsopijajärjestö Jukon sivuilta tai Toimintaterapeuttiliiton viestinnästä.

Toimintaterapeuttiliitto kehottaa jäseniään pitämään yhteystietonsa jäsenrekisterissämme ajan tasalla, jotta saamme tarvittaessa yhteyden niihin jäseniimme, joita asia koskee.

Lisätietoja asiasta antaa Toimintaterapeuttiliiton juristi Markus Okkola.

Markus Okkola,
Toimintaterapeuttiliiton juristi
markus.okkola@toimintaterapeuttiliitto.fi
040 197 1797

Ajankohtaista

Jäsenetu: Turvaa kesälomahaaveillesi →

TOIn jäsenilleen tarjoama matkustajavakuutus antaa kattavan turvan matkustaessa kaikkialla maailmassa ja auttaa myös yllättävissä terveydentilasta johtuvissa matkasuunnitelman muutoksissa.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa sopu →

Työntekijäosapuoli ja työnantajaa edustava HALI ry pääsivät tänään torstaina sopuun yksityisen sosiaalipalvelualan työriidassa.

Akava liittoineen ottaa kantaa ay-jäsenmaksun verovähennysoikeudesta työntekijän verotuksessa →

Akava ja sen 36 jäsenliittoa ovat ottaneet kantaa ay-jäsenmaksun verovähennysoikeuden puolesta. Ne korostavat, että ay-jäsenmaksu on tulonhankkimiskulu ja sen verovähennysoikeuden poistaminen kiristäisi työn verotusta. Ammattiliiton jäsenmaksun verovähennysoikeus työntekijän verotuksessa on olennainen osa yhdenvertaista työmarkkinajärjestelmää ja sopimusyhteiskuntaa, Akava liittoineen painottaa. Kannanotto on toimitettu julkisuudessa käydyn keskustelun takia hallitusohjelmaneuvottelijoille tänään 5. kesäkuuta.

Kaikki tiedotteet →