Akava | Työhyvinvoinnin pelastusoperaatio -verkkolähetys 3.4. kello 11–12
Akava järjestää keskiviikkona 3.4. kello 11–12 työhyvinvointiaiheisen verkkolähetyksen, jossa otetaan esille työkyvyttömyyden ja sairauspoissaolojen taloudellinen merkitys sekä Akavan ratkaisut työhyvinvoinnin parantamiseksi.
Julkaistu 27.3.2024
Julkaistu Akavan sivuilla 26.3.2024.
Työkyky ja työssä jaksaminen ovat miljardiluokan yhteiskunnallinen kysymys.
Hallitusohjelmassa on tavoite, että työpahoinvoinnista ja työuupumuksesta johtuvat sairauspoissaolot vähennetään puoleen viiden vuoden kuluessa. Hallitukselta kuitenkin puuttuvat työhyvinvoinnin ja työkyvyn parantamisen keinot.
Ensimmäisen sairauspäivän karenssin sijasta pitäisi keskittyä toimiin, joilla pitkäjänteisesti tuetaan ja ylläpidetään työikäisen väestön työkykyä, muuten merkittävät työllisyysvaikutukset uhkaavat jäädä saavuttamatta.
Tukemalla työkykyä ja pienentämällä työkyvyttömyysriskiä voimme pidentää työuria sekä vaikuttaa julkiseen talouteen, työllisyyteen, verokertymään ja työeläkejärjestelmän rahoitukseen. Olemme esittäneet ratkaisuja työhyvinvoinnin parantamiseksi.
Järjestämme keskiviikkona 3.4. kello 11–12 työhyvinvointiaiheisen verkkolähetyksen.
Akavan tutkija Tomi Husa esittelee tuoreimpia lukuja työkyvyttömyys- ja sairauspoissaoloista ja työmarkkinajohtaja Ville Kopra kertoo Akavan ratkaisuista työhyvinvoinnin edistämiseksi. Paneelikeskustelussa pohditaan työhyvinvoinnin edistämisen keinoja.
Paneelikeskustelussa mukana:
- Jenni Karsio, puheenjohtaja, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia
- Riikka Sipilä, erityisasiantuntija, Suomen Ekonomit
- Ulla Walli, lakiasiainjohtaja, Opetusalan ammattijärjestö OAJ
Lähetyksen juontaa toimittaja Maria Nykänen.
Tervetuloa seuraamaan verkkolähetystä keskiviikkona 3.4. alkaen kello 11 tämän linkin kautta.
Tallenna tilaisuus kalenteriisi tämän linkin kautta.
Ajankohtaista
Webinaari 21.5. | Toimintaterapia osana työkyvyn ohjaus- ja valmennustyötä →Tervetuloa kahden webinaarin sarjaan, jossa yhdistämme teoriatiedon ja käytännön sovellukset! Käymme läpi toimintaterapian lähtökohtia ja sen hyödyntämistä erityisesti työkyvyn arvioinnissa. Saat konkreettisia työkaluja ja näkökulmia, joita voit soveltaa suoraan työssäsi. Webinaarin järjestävät yhteistyössä TOI, Vates ja Vamlas.
Tavataan torilla tiistaina 6.5. – luvassa mukavaa yhteishenkeä, upeaa musiikkia ja tietysti tärkeää ay-asiaa! →TOI on mukana Palkkapäivä-tapahtumassa 6.5. klo 17-18.30 Helsingin Narinkkatorilla. Jäsen, tule mukaan juhlimaan kuntien ja hyvinvointialueiden ammattilaisten työn arvoa!
Maksuton Kesäduunari-info neuvoo kesätyöntekijöitä koko kesän ajan →SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info avataan jälleen maanantaina 5.5.2025. Palvelu tarjoaa maksutonta neuvontaa kesätyöntekijöille kaikissa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Kesäduunari-infoon voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, eikä palvelun käyttö edellytä ammattiliiton jäsenyyttä.
Kaikki tiedotteet →
Tervetuloa kahden webinaarin sarjaan, jossa yhdistämme teoriatiedon ja käytännön sovellukset! Käymme läpi toimintaterapian lähtökohtia ja sen hyödyntämistä erityisesti työkyvyn arvioinnissa. Saat konkreettisia työkaluja ja näkökulmia, joita voit soveltaa suoraan työssäsi. Webinaarin järjestävät yhteistyössä TOI, Vates ja Vamlas.
TOI on mukana Palkkapäivä-tapahtumassa 6.5. klo 17-18.30 Helsingin Narinkkatorilla. Jäsen, tule mukaan juhlimaan kuntien ja hyvinvointialueiden ammattilaisten työn arvoa!
Maksuton Kesäduunari-info neuvoo kesätyöntekijöitä koko kesän ajan →SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info avataan jälleen maanantaina 5.5.2025. Palvelu tarjoaa maksutonta neuvontaa kesätyöntekijöille kaikissa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Kesäduunari-infoon voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, eikä palvelun käyttö edellytä ammattiliiton jäsenyyttä.
Kaikki tiedotteet →
SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info avataan jälleen maanantaina 5.5.2025. Palvelu tarjoaa maksutonta neuvontaa kesätyöntekijöille kaikissa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Kesäduunari-infoon voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, eikä palvelun käyttö edellytä ammattiliiton jäsenyyttä.