Kannanotto: Täydennyskoulutusmäärärahat tulee nostaa tasolle, joka varmistaa ammattitaidon ylläpitämisen

Osa uusista hyvinvointialueista tarjoaa henkilöstölleen niin pientä täydennyskoulutusmäärärahaa, että vaarassa ovat sekä kuntoutuspalveluiden laatu että alan pitovoiman heikkeneminen. Toimintaterapeuttiliitto vaatii kannanotossaan, että hyvinvointialueet nostavat kuntoutusalan asiantuntijoiden koulutusmäärärahat tasolle, joka mahdollistaa henkilöstön ammattitaidon ylläpitämisen.

Julkaistu 13.3.2023

Ammattilaisten kunnioittamisen pitää näkyä työpaikoilla sekä kuntoutuspalvelujen johtamisessa että resursoinnissa esimerkiksi täydennyskoulutukseen. Osa uusista hyvinvointialueista tarjoaa henkilöstölleen niin pientä täydennyskoulutusmäärärahaa, että viesti on päinvastainen.

– Hyvinvointialueilla on nyt näytön paikka siinä, miten ne pystyvät tekemään työnantajina osansa kuntoutusalan pitovoiman säilyttämiseksi ja vetovoiman lisäämiseksi. Henkilöstön koulutuksesta nipistäminen tekee hallaa näille tavoitteille ja on valitettavan lyhytnäköistä toimintaa, TOIn va. puheenjohtaja Kirsi Wikman toteaa.

Lainsäädäntö velvoittaa hyvinvointialueita huolehtimaan, että henkilöstö osallistuu riittävästi oman alansa täydennyskoulutukseen. TOI huomauttaa, että myös palveluiden laatu voi vaarantua, mikäli terveydenhuollon ammattilaisilla ei ole riittäviä mahdollisuuksia päivittää osaamistaan.

Lue kannanotto täällä.

Ajankohtaista

Tervetuloa TOIn kevätkokoukseen 25.4.2023 →

TOIn sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 25.4.2023 klo 17 alkaen Akavatalolla. Ilmoittaudu viimeistään 17.4. ja tule mukaan kokoukseen paikan päälle tai etänä!

Kuntien ja hyvinvointialueiden palkkaratkaisu pähkinänkuoressa →

Neuvottelujärjestöjen viime viikolla hyväksymä kuntien ja hyvinvointialueiden palkkaratkaisu on herättänyt kysymyksiä, joten kokosimme asian vielä kertaalleen yhteen.

Yksityisen terveyspalvelualan palkankorotuksista neuvotellaan parhaillaan →

Yksityisellä terveyspalvelualalla (TPTES) sovittiin kesän 2022 työehtosopimusratkaisun yhteydessä, että vuoden 2023 palkankorotukset sidotaan tiettyjen vientialojen tuleviin palkkaratkaisuihin. Verrokkialoina toimivat Teknologiateollisuuden työntekijöitä ja toimihenkilöitä koskevat työehtosopimukset sekä Kemian perusteollisuuden työehtosopimus.

Kaikki tiedotteet →