Opiskelijoiden ääni vahvistuu TOIssa – asetu ehdolle hallituksen opiskelijaedustajaksi

TOIn opiskelijajäsenet saavat ensimmäistä kertaa edustajansa TOIn hallitukseen marraskuussa. Parhaillaan etsimme opiskelijoita ehdokkaiksi tälle tärkeälle vaikuttamispaikalle, joten ilmoittaudu mukaan.

Julkaistu 5.10.2022

Toimintaterapeuttiopiskelijoiden ääni kuuluu jatkossa entistä vahvemmin liiton päätöksenteossa, kun opiskelijat saavat hallitukseen edustajansa ensimmäistä kertaa liiton historiassa. Edustajaa ei valita muiden hallituksen jäsenten tapaan TOIn syyskokouksessa, vaan opiskelijoiden omassa vaalissa jo marraskuun alussa. Valinta vahvistetaan liiton syyskokouksessa 23. marraskuuta.

– TOIn ensimmäisiin opiskelijaedustajavaaleihin tarvitaan nyt ehdokkaita! Tarjolla on hieno näköalapaikka oman alan asioihin ja mahdollisuus saada opiskelijoiden ääni kuuluville liiton päätöksenteossa, korostaa TOIn opiskelijavastaava Mette Säisä.

TOIn toiminnanjohtaja Leila Mäkelä toivottaa opiskelijat tervetulleiksi merkitykselliseen hallitustyöhön. Hallituksessa opiskelijaedustaja voi konkreettisesti vaikuttaa liiton työskentelyyn sekä toimintaterapian ja kuntoutusalan ajankohtaisiin kysymyksiin.

– Hallituksen jäsenet pääsevät seuraamaan ja vaikuttamaan siihen, mitä kuntoutus- ja toimintaterapia-alalla sekä koko yhteiskunnassa tapahtuu. Tämä luottamustehtävä avaa opiskelijalle laajoja verkostoja, kehittää päätöksentekotaitoja ja lisää ymmärrystä yhteiskunnallisesta päätöksenteosta, Mäkelä toteaa.

Koska luottamustoimi on aivan uusi, tehtävän tarkempaa rajausta valmistellaan parhaillaan. Opiskelijaedustajan valintaa suunnitellaan ja valmistellaan TOIn opiskelijäsenistä muodostuvassa työryhmässä.

Opiskelijaedustajan toimikausi on yhden vuoden kerrallaan. Hänen on oltava TOIn jäsen sekä opiskelija koko hallituksen toimikauden ajan vuoden 2023 syyskokoukseen asti. Hän voi siis valmistua aikaisintaan loppuvuonna 2023.

Näin opiskelijaedustajan valinta etenee

- 16.10.2022 on viimeinen ilmoittautumispäivä, jos haluat ryhtyä ehdokkaaksi opiskelijaedustajan vaalissa. Lähetä ilmoittautumisesi opiskelijavastaava Mette Säisälle, mette.saisa@toimintaterapeuttiliitto.fi. Kerro viestissä nimesi, korkeakoulu, jossa opiskelet sekä opintojesi vaihe. Varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla liiton jäsenrekisterissä.

- 7.–11.11.2022 on opiskelijoiden sähköinen vaali, jossa valitaan TOIn hallituksen opiskelijajäsen. Äänestyslinkki lähetetään sähköpostitse TOIn opiskelijajäsenille.

- 23.11.2022 TOIn syyskokous vahvistaa opiskelijajäsenen valinnan, ja silloin myös alkaa hallituksen uusien jäsenten toimikausi.

Ajankohtaista

Jäsenetu: Turvaa kesälomahaaveillesi →

TOIn jäsenilleen tarjoama matkustajavakuutus antaa kattavan turvan matkustaessa kaikkialla maailmassa ja auttaa myös yllättävissä terveydentilasta johtuvissa matkasuunnitelman muutoksissa.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa sopu →

Työntekijäosapuoli ja työnantajaa edustava HALI ry pääsivät tänään torstaina sopuun yksityisen sosiaalipalvelualan työriidassa.

Akava liittoineen ottaa kantaa ay-jäsenmaksun verovähennysoikeudesta työntekijän verotuksessa →

Akava ja sen 36 jäsenliittoa ovat ottaneet kantaa ay-jäsenmaksun verovähennysoikeuden puolesta. Ne korostavat, että ay-jäsenmaksu on tulonhankkimiskulu ja sen verovähennysoikeuden poistaminen kiristäisi työn verotusta. Ammattiliiton jäsenmaksun verovähennysoikeus työntekijän verotuksessa on olennainen osa yhdenvertaista työmarkkinajärjestelmää ja sopimusyhteiskuntaa, Akava liittoineen painottaa. Kannanotto on toimitettu julkisuudessa käydyn keskustelun takia hallitusohjelmaneuvottelijoille tänään 5. kesäkuuta.

Kaikki tiedotteet →