Usein kysyttyä hyvinvointialueista: Mitä tehdä, jos palkkaa ei näy palkkapäivänä?

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa vuoden alussa, ja julkisuudessa on puitu viime viikkoina uusien organisaatioiden palkanmaksuun liittyviä epävarmuuksia. Työnantajat ovat rauhoitelleet tilannetta ja vakuuttaneet, että järjestelmiä on testattu ja todettu toimiviksi. Tämän viikon perjantaina järjestelmät menevät ensimmäiseen todelliseen testiin, kun hyvinvointialueiden ensimmäiset palkat tulevat maksuun.

Julkaistu 12.1.2023

Haluamme luottaa siihen, että järjestelmät toimivat niin kuin niiden pitää. Jos palkkapäiväsi on 15. päivä ja tämän viikon perjantaina et kuitenkaan ole saanut palkkaasi, toimi seuraavalla tavalla:

  1. Ole yhteydessä palkanlaskentaan.

  1. Jos et saa palkanlaskentaa kiinni tai asia ei muutoin selviä sitä kautta, ota yhteys esihenkilöösi ja selvitä, miten tilanteessa tulee toimia. Huomaathan, että työpaikoilla voi jo olla olemassa ohjeet tilanteen varalta.

  1. Jos asia ei selviä paikallisesti työpaikallasi, käänny oman luottamusmiehesi puoleen.

  1. Jos mikään edellisistä ei tuota tulosta, ota yhteyttä ammattiliittoosi. Toimintaterapeuttiliitto auttaa jäseniään myös palkanmaksuun liittyvissä ongelmissa.


Vaikka saisitkin palkkasi ajallaan, tarkasta palkkanauhasi ja varmista, että sen sisältö on oikein ja olet saanut kaiken sinulle kuuluvan.

Lisätiedot:
Markus Okkola, Toimintaterapeuttiliiton juristi
markus.okkola@toimintaterapeuttiliitto.fi
p. 0401971797

Ajankohtaista

Jäsenetu: Turvaa kesälomahaaveillesi →

TOIn jäsenilleen tarjoama matkustajavakuutus antaa kattavan turvan matkustaessa kaikkialla maailmassa ja auttaa myös yllättävissä terveydentilasta johtuvissa matkasuunnitelman muutoksissa.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa sopu →

Työntekijäosapuoli ja työnantajaa edustava HALI ry pääsivät tänään torstaina sopuun yksityisen sosiaalipalvelualan työriidassa.

Akava liittoineen ottaa kantaa ay-jäsenmaksun verovähennysoikeudesta työntekijän verotuksessa →

Akava ja sen 36 jäsenliittoa ovat ottaneet kantaa ay-jäsenmaksun verovähennysoikeuden puolesta. Ne korostavat, että ay-jäsenmaksu on tulonhankkimiskulu ja sen verovähennysoikeuden poistaminen kiristäisi työn verotusta. Ammattiliiton jäsenmaksun verovähennysoikeus työntekijän verotuksessa on olennainen osa yhdenvertaista työmarkkinajärjestelmää ja sopimusyhteiskuntaa, Akava liittoineen painottaa. Kannanotto on toimitettu julkisuudessa käydyn keskustelun takia hallitusohjelmaneuvottelijoille tänään 5. kesäkuuta.

Kaikki tiedotteet →