Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.

Ajankohtaista

Pohjanmaan hyvinvointialueen yt-neuvottelut käynnissä – jukolainen pääluottamusmies tukee TOIn jäseniä →

Pohjanmaan hyvinvointialue on käynnistänyt yt-neuvottelut. Neuvottelut eivät koske toimintaterapeutin työtä tekeviä, mutta TOI muistuttaa, että epäselvissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä luottamusmieheen.

Lue lisää →

Samarbetsförhandlingar i Österbottens välfärdsområde pågår – FOSUs (fi JUKO) huvudförtroendeperson stödjer TOIs medlemmar →

Österbottens välfärdsområde har inlett samarbetsförhandlingar. Medlemmar som arbetar som ergoterapeuter berörs inte av förhandlingarna, men TOI påminner om att det är skäl att kontakta förtroendepersonen i oklara situationer.

Lue lisää →

Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren: Ehdotamme hallitukselle sopimisen tietä →

Akavan puheenjohtajan Maria Löfgrenin mukaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitusohjelmakirjauksissa on osin samoja elementtejä kuin aikoinaan oli Juha Sipilän (kesk.) hallituksen vastaavissa, mutta nyt niitä on enemmän ja ne ovat rajumpia.

Lue lisää →

Kutsu: TOIn arvojen päivittäminen on alkanut – tule jakamaan ajatuksesi 4.10.! →

TOIn arvot päivitetään syksyn aikana. Miltä yhteisen liittomme arvojen pitäisi mielestäsi näyttää? Toivomme kuulevamme 4.10. järjestettävässä tapaamisessa juuri sinun ajatuksesi.

Lue lisää →

Yt-neuvottelut | JUKOn toiminnanjohtaja Mari Keturi ihmettelee uutisia Pirkanmaan hyvinvointialueen yt-neuvotteluista – ”Mitä käytännössä tarkoittaa pomojen siirtäminen potilastyöhön?” →

Asiantuntija-, esihenkilö- ja johtotehtävissä Pirhassa työskenteleviä yt-neuvotteluissa edustaa jukolainen pääluottamusmies. Neuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina 18. syyskuuta.

Lue lisää →

Pirhan yt-neuvottelut alkavat – jukolainen pääluottamusmies tukee TOIn jäseniä →

Pirkanmaan aluehallitus päätti maanantaina käynnistää Pirkanmaan hyvinvointialueen Pirhan yt-neuvottelut. Muistathan, että TOIn jäsenenä olet oikeutettu tukeen ja neuvontaan.

Lue lisää →

Akava: Sairauspoissaolojen vähentämiseksi tarvitaan uusia keinoja →

Akava esittää työturvallisuuslain täsmentämistä ja uuden asetuksen säätämistä psykososiaalisesta kuormituksesta. Lainsäädännössä pitää määritellä täsmällisemmin psykososiaalisten kuormitustekijöiden mittaamisesta, arvioinnista ja toimenpiteistä sekä ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Nykyinen työturvallisuuslaki ei sisällä riittävän tarkkaa sääntelyä näistä.

Lue lisää →

Akava: Työmarkkinoiden kriisiytyminen pitää välttää – ehdotamme sopimisen tietä maan hallitukselle →

Akava katsoo, että maan hallituksen suunnittelemat työelämäuudistukset vähentävät ennennäkemättömällä tavalla palkansaajien mahdollisuuksia neuvotella tärkeistä työehdoista ja puolustaa oikeuksiaan.

Lue lisää →

Yt-neuvottelut | ”Pirkanmaan hyvinvointialueen yt-neuvottelut saattavat olla vasta alku” – JUKOn toiminnanjohtaja Mari Keturi pelkää nyt pahinta →

Hyvinvointialueiden rahoitus perustuu suurelta osin valtion rahoitukseen sekä osin asiakas- ja käyttömaksuihin. Yli puolelta miljoonalta veronmaksajalta leikataan palveluja, jos hyvinvointialue vähentää henkilöstöä. Pirhankin alueella on podettu paikoin työvoimapulaa, kun tehtäviin ei löydy tekijöitä raskaiden työkuormien ja palkkakehityksen vuoksi.

Lue lisää →