Ajankohtaista

Kunta-alan neuvottelut ovat keskeytyneet →

Myös SOTE-osapuolet tauolla neuvotteluista. Julkisen sektorin palkansaajat, kuten toimintaterapeutit, ovat siirtyneet sopimuksettomaan tilaan 1.3., koska kunta-alalla voimassa ollut sopimuskausi päättyi 28.2. Sopimuksettoman tilan aikana ei ole työrauhavelvollisuutta, eli myös työtaistelut ovat mahdollisia.

Lue lisää →

Kannanotto: Toimintaterapeutit tulee lisätä työterveyshuollon ammattihenkilöiksi →

Työ ja työkyvyttömyyttä aiheuttavat syyt monimuotoistuvat, joten työkyvyn arvioinnin keinoja työterveyshuollossa on lisättävä. Laillistetuilla toimintaterapeuteilla on alan tieteelliseen tutkimukseen perustuvia ja kansainvälisesti käytössä olevia työkyvyn arviointivälineitä. Toimintaterapeuttiliitto vaatii toimintaterapeuttien lisäämistä työterveyshuollossa toimivaksi ammattiryhmäksi.

Lue lisää →

Akava esittää lainsäädäntömuutoksia ja työterveyshuollon palvelujen laajentamista työkyvyn ja mielenterveyden edistämiseksi →

Liittojen kanssa yhdessä työstettyihin esityksiin sisältyvät työterveyshuollon ammattiryhmien määrittelyiden tarkastelu ja työn muokkaaminen. Toimintaterapeuttien osaamista työkyvyn arvioinnin asiantuntijana ei tällä hetkellä päästä hyödyntämään. TOIn mukaan toimintaterapeuttien osaamisesta olisi hyötyä työterveyshuollossa.

Lue lisää →

Toimintaterapeutteja koskevat SOTE-sopimusneuvottelut alkoivat →

TOIn puheenjohtaja Anu Halosen mukaan TOI tavoittelee toimintaterapeuttien palkkakehitystä ja kuntoutusalan työn näkyväksi tekemistä.

Lue lisää →

Toimintaterapia tulee lisätä 7 vuorokauden hoitotakuun piiriin →

Vain moniammatillinen yhteistyö varmistaa hoidon vaikuttavuuden ja jatkuvuuden. TOIn mukaan myös yrittäjien laajaa osaamista on hyödynnettävä hoitotakuuta tiukennettaessa.

Lue lisää →

Osallistu TOImintaterapeutti-lehden lukijakyselyyn →

Vastausten avulla kehitetään lehteä vuonna 2022.

Lue lisää →

Toimintaterapeutit tulee lisätä työterveyshuollossa toimivaksi ammattiryhmäksi →

Toimintaterapeutti on työkyvyn asiantuntija, jonka osaamista voidaan hyödyntää työhön paluun ja toimintakyvyn tukemisessa.

Lue lisää →

Jäsenkoulutusta marraskuussa →

Maksuton Vahva TOImija -seminaari järjestetään liiton jäsenille 24.11.2021.

Lue lisää →

Vuoden toimintaterapeutti 2021 on vauvojen toimintaterapian uranuurtaja →

Helsinkiläinen Annukka Moilanen on vauvojen toimintaterapian edelläkävijä Suomessa. Kollegat ehdottivat tätä aktiivista alansa kehittäjää ja vaikuttajaa Vuoden 2021 toimintaterapeutiksi.

Lue lisää →

Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.