Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.

Ajankohtaista

Uutiset

Akava toivoo maan hallitukselta selkeää vastausta ratkaisuehdotuksiinsa →

Akava toivoo maan hallituksen vastaavan mahdollisimman pian ratkaisuehdotuksiin, joita Akava liittoineen ehdotti vetoomuksessaan pääministeri Orpolle lokakuussa. Akava korostaa, että neuvottelujen ja yhteistyön avulla tulee hakea ratkaisuja työelämän kehittämiseksi.

Lue lisää →

Uutiset

Kymenlaakson hyvinvointialueen yt-neuvottelut käynnissä – jukolainen pääluottamusmies tukee TOIn jäseniä →

Kymenlaakson hyvinvointialue on käynnistänyt yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja niiden seurauksena voi tulla muutoksia esimerkiksi työtehtäviin, -aikoihin ja työnteon paikkoihin. TOI muistuttaa, että epäselvissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä luottamusmieheen.

Lue lisää →

Uutiset

”Jotain on jäänyt myös itse paitsi” – tunnetut isät muistuttavat vanhemmuuden ainutlaatuisuudesta Akavan kampanjassa →

Akavan isänpäiväviikon kampanjassa Vesa Vierikko, Timo Ritakallio ja Ari Tolppanen pohtivat vanhemmuuttaan.

Lue lisää →

Uutiset

Artikkelikutsu: Mental Health Occupational Therapy - Meeting the Challenges of a Transforming Society →

SJOT kutsuu osallistumaan artikkelikokoelmaan teemalla Mental Health Occupational Therapy - Meeting the Challenges of a Transforming Society. Määräaika artikkeliluonnosten jättämiselle on 21.6.2024.

Lue lisää →

Uutiset

Akavalaisten liittojen kysely: Neljäsosa työntekijöistä kokee, ettei työnantaja tee mitään estääkseen seksuaalisen häirinnän työpaikalla →

Pahimmillaan häirintä vaarantaa työntekijän mielenterveyden. Akavalaiset liitot selvittivät, että vain vajaa kolmasosa työnantajista on puuttunut rikolliseksi katsottavaan seksuaaliseen häirintään. Työntekijät kaipaavat vahvempaa puuttumista.

Lue lisää →

Uutiset

Hyvinvointialueiden säästöpaineet näkyvät yt-ilmoituksissa →

Useampi hyvinvointialue on ilmoittanut viime viikkoina käynnistävänsä yt-neuvottelut. Ilmoitukset ovat sote-uudistuksen jäljiltä odotettuja, mutta jokaisen on syytä pysyä tilanteen tasalla, TOIn puheenjohtaja Kirsi Wikman muistuttaa.

Lue lisää →

Uutiset

10 faktaa toimintaterapiasta ja toimintaterapeuteista →

Kokosimme kansainvälisen toimintaterapiapäivän kunniaksi 10 faktaa toimintaterapiasta ja toimintaterapeuteista.

Lue lisää →

Uutiset

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yt-neuvottelut käynnistyivät – jukolainen pääluottamusmies tukee TOIn jäseniä →

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on käynnistänyt koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Mahdolliset irtisanomiset tai lomautukset eivät lähtökohtaisesti kohdistu lakisääteistä asiakas- ja potilastyötä tekevään vakinaiseen henkilöstöön, mutta konkreettisia vaikutuksia toimintaterapeutin työtä tekeviin jäseniin ei vielä tiedetä.

Lue lisää →

Tapahtumat

Vahva TOImija -seminaari 1.11. | Toimintaterapia ja työkyky →

Tervetuloa Vahva TOImija -seminaariin perehtymään toimintaterapeutin työkykyosaamiseen! Seminaarin alustuksissa toimintaterapeuttiasiantuntijat paneutuvat toimintaterapian tuottamaan lisäarvoon työkyvyn edistämisessä ja työllistymisessä.

Lue lisää →