Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.

Ajankohtaista

Infowebinaari 29.8. | Täydennyskoulutus on oikeus! →

Toimintaterapeuttiliiton ja Suomen Fysioterapeuttien yhteisten infowebinaarien sarja jatkuu elokuussa. Tämänkertaisen webinaarin teema on täydennyskoulutus.

Lue lisää →

Merkityksellisiä kesähetkiä! →

Jäsenpalvelu lomailee heinäkuussa.

Lue lisää →

Hoitotakuun vaikutukset toimintaterapiaan epäselviä – uudessa laissa liikaa tulkinnanvaraa →

Perusterveydenhuollon hoitotakuu tulee voimaan syyskuun alussa, mutta sen vaikutukset toimintaterapiapalveluihin ovat epäselviä. Toimintaterapeuttiliitto katsoo, että lain kirjaukset ovat niin monitulkintaisia, että niitä saatetaan soveltaa eri tavoin eri hyvinvointialueilla. On tärkeää, että jäsenet lähettävät asiasta liittoon lisätietoja ja kysymyksiä, joita asiasta herää.

Lue lisää →

Ensikatsaus hallitusohjelmaan: kuntoutus tunnistetaan, työntekijöiden asema heikentymässä →

Toimintaterapia-alan ja kuntoutuksen kannalta ohjelmassa on sekä hyviä tavoitteita että huolestuttavia kirjauksia, jotka ovat osin ristiriidassa tavoitteiden saavuttamisen kanssa. Työmarkkinoita koskevat kirjaukset tarkoittavat toteutuessaan merkittäviä heikennyksiä työntekijöiden asemaan. Siksi järjestäytyminen on jatkossa entistäkin tärkeämpää.

Lue lisää →

Akava: Hallitusohjelma heikentää palkansaajien asemaa ja tuo epävarmuutta →

Akavan mielestä hallitusohjelma on epätasapainoinen työmarkkina-asioissa. Uusi hallitus kääntää ohjelmansa kirjauksissa selän yhteiselle työelämän kehittämiselle. Palkansaajan oikeuksien olennainen heikentäminen lisää erityisesti työelämään tulevien nuorten huolia ja epävarmuutta, Akava huomauttaa.

Lue lisää →

Yksityisen sosiaalipalvelualan palkkoihin korotuksia →

Yksityisen sosiaalipalvelualan palkankorotuksista syntyi neuvottelutulos, jonka myötä alan palkat nousevat selvästi vuosien 2023–2025 aikana. Neuvotteluosapuolten hallinnot hyväksyivät tuloksen maanantaina.

Lue lisää →

Jäsenetu: Turvaa kesälomahaaveillesi →

TOIn jäsenilleen tarjoama matkustajavakuutus antaa kattavan turvan matkustaessa kaikkialla maailmassa ja auttaa myös yllättävissä terveydentilasta johtuvissa matkasuunnitelman muutoksissa.

Lue lisää →

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa sopu →

Työntekijäosapuoli ja työnantajaa edustava HALI ry pääsivät tänään torstaina sopuun yksityisen sosiaalipalvelualan työriidassa.

Lue lisää →

Akava liittoineen ottaa kantaa ay-jäsenmaksun verovähennysoikeudesta työntekijän verotuksessa →

Akava ja sen 36 jäsenliittoa ovat ottaneet kantaa ay-jäsenmaksun verovähennysoikeuden puolesta. Ne korostavat, että ay-jäsenmaksu on tulonhankkimiskulu ja sen verovähennysoikeuden poistaminen kiristäisi työn verotusta. Ammattiliiton jäsenmaksun verovähennysoikeus työntekijän verotuksessa on olennainen osa yhdenvertaista työmarkkinajärjestelmää ja sopimusyhteiskuntaa, Akava liittoineen painottaa. Kannanotto on toimitettu julkisuudessa käydyn keskustelun takia hallitusohjelmaneuvottelijoille tänään 5. kesäkuuta.

Lue lisää →