Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.

Ajankohtaista

Palvelusetelikäytännöt tutuksi – viisi kysymystä ja vastausta palvelusetelistä →

TOImistoon tulee tasaisesti kysymyksiä siitä, mikä palvelusetelin ja julkisen terveydenhuollon välinen suhde on. Kokosimme tähän juttuun yleisimmät palvelusetelikäytäntöihin liittyvät kysymykset vastauksineen.

Lue lisää →

Kotitalousvähennys laajenemassa kotona annettaviin toimintaterapiapalveluihin →

TOI kannattaa uudistusta, mutta sen sisältö vaatii tarkkaa määrittelyä. Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuodesta alkaen.

Lue lisää →

Kuntoutuksen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisehdotukset julkaistu →

Raportissa tunnistetaan, että toimintaterapeuteille ei ole tällä hetkellä tarjolla oman alan syventävää opetusta yliopistossa ylempään korkeakoulututkintoon tai tohtorin tutkintoon johtavissa opinnoissa.

Lue lisää →

VerkosTOIdutaan! 11.10.2023 | Koulutoimintaterapia →

Hei, koululaisten kanssa työskentelevä toimintaterapeutti! Mitä kuuluu? Miten hyvinvointialueiden käynnistyminen ja muut ajankohtaiset muutokset vaikuttavat työhösi?

Lue lisää →

Toimintaterapeuttien ydinosaamisprojekti käynnistyi →

Ydinosaamisen määrittelyn avulla on tarkoitus edistää toimintaterapeuttien osaamisen tunnistamista ja kartoittaa työelämän osaamistarpeita.

Lue lisää →

Täydennyskoulutusasetuksen valmistelu etenee →

TOIn tavoite on, että asetuksessa tunnistetaan toimintaterapeuttien asiantuntijatyöhön liittyvä täydennyskoulutustarve.

Lue lisää →

Toimintaterapeuttien suoravastaanotto kiristyvän hoitotakuun piiriin →

Pitkäjänteinen vaikuttamistyö tuottaa tulosta, sillä STM:n tuoreen ohjeistuksen mukaan toimintaterapeuttien suoravastaanotto kuuluu tiukentuvan hoitotakuun piiriin.

Lue lisää →

Akava: Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys ovat hyvän ja turvallisen työelämän kulmakivi →

Akava pitää välttämättömänä, että hallitus sitoutuu edistämään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä kaikessa toiminnassaan ja viestii tästä selkeästi. Suomalaisen työelämän on oltava hyvä ja turvallinen paikka jokaiselle, painottaa Akava. Korjattavaa on sekä asenteissa että lainsäädännössä.

Lue lisää →