Ajankohtaista

Kutsu: TOIn arvojen päivittäminen on alkanut – tule jakamaan ajatuksesi 4.10.! →

TOIn arvot päivitetään syksyn aikana. Miltä yhteisen liittomme arvojen pitäisi mielestäsi näyttää? Toivomme kuulevamme 4.10. järjestettävässä tapaamisessa juuri sinun ajatuksesi.

Lue lisää →

Yt-neuvottelut | JUKOn toiminnanjohtaja Mari Keturi ihmettelee uutisia Pirkanmaan hyvinvointialueen yt-neuvotteluista – ”Mitä käytännössä tarkoittaa pomojen siirtäminen potilastyöhön?” →

Asiantuntija-, esihenkilö- ja johtotehtävissä Pirhassa työskenteleviä yt-neuvotteluissa edustaa jukolainen pääluottamusmies. Neuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina 18. syyskuuta.

Lue lisää →

Pirhan yt-neuvottelut alkavat – jukolainen pääluottamusmies tukee TOIn jäseniä →

Pirkanmaan aluehallitus päätti maanantaina käynnistää Pirkanmaan hyvinvointialueen Pirhan yt-neuvottelut. Muistathan, että TOIn jäsenenä olet oikeutettu tukeen ja neuvontaan.

Lue lisää →

Akava: Työmarkkinoiden kriisiytyminen pitää välttää – ehdotamme sopimisen tietä maan hallitukselle →

Akava katsoo, että maan hallituksen suunnittelemat työelämäuudistukset vähentävät ennennäkemättömällä tavalla palkansaajien mahdollisuuksia neuvotella tärkeistä työehdoista ja puolustaa oikeuksiaan.

Lue lisää →

Akava: Sairauspoissaolojen vähentämiseksi tarvitaan uusia keinoja →

Akava esittää työturvallisuuslain täsmentämistä ja uuden asetuksen säätämistä psykososiaalisesta kuormituksesta. Lainsäädännössä pitää määritellä täsmällisemmin psykososiaalisten kuormitustekijöiden mittaamisesta, arvioinnista ja toimenpiteistä sekä ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Nykyinen työturvallisuuslaki ei sisällä riittävän tarkkaa sääntelyä näistä.

Lue lisää →

Yt-neuvottelut | ”Pirkanmaan hyvinvointialueen yt-neuvottelut saattavat olla vasta alku” – JUKOn toiminnanjohtaja Mari Keturi pelkää nyt pahinta →

Hyvinvointialueiden rahoitus perustuu suurelta osin valtion rahoitukseen sekä osin asiakas- ja käyttömaksuihin. Yli puolelta miljoonalta veronmaksajalta leikataan palveluja, jos hyvinvointialue vähentää henkilöstöä. Pirhankin alueella on podettu paikoin työvoimapulaa, kun tehtäviin ei löydy tekijöitä raskaiden työkuormien ja palkkakehityksen vuoksi.

Lue lisää →

Palvelusetelikäytännöt tutuksi – viisi kysymystä ja vastausta palvelusetelistä →

TOImistoon tulee tasaisesti kysymyksiä siitä, mikä palvelusetelin ja julkisen terveydenhuollon välinen suhde on. Kokosimme tähän juttuun yleisimmät palvelusetelikäytäntöihin liittyvät kysymykset vastauksineen.

Lue lisää →

Kotitalousvähennys laajenemassa kotona annettaviin toimintaterapiapalveluihin →

TOI kannattaa uudistusta, mutta sen sisältö vaatii tarkkaa määrittelyä. Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuodesta alkaen.

Lue lisää →

Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.