Ajankohtaista

JUKOn hallituksen puheenjohtaja Katarina Murto – ”Poliitikkojen ei pidä sekaantua palkkaneuvotteluihin" →

– Lakiin kirjattu vientimalli rajoittaisi merkittävästi muun muassa julkisen sektorin ja naisvaltaisten alojen sopimusvapautta, Murto kirjoittaa Helsingin Sanomien Vieraskynässä.

Lue lisää →

UKK: Hoitotakuu ja toimintaterapia →

Perusterveydenhuollon hoitotakuu uudistui syyskuussa. Keräsimme vastaukset uudistuksesta usein kysyttyihin kysymyksiin toimintaterapian näkökulmasta.

Lue lisää →

Infowebinaari | Mitä kuuluu hyvinvointialueille? →

TOIn ja SF:n yhteisessä kuntoutusalan infowebinaarissa 26.10. käsitellään hyvinvointialueiden ajankohtaista tilannetta. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää →

Akava: Budjettiriihessä ei rakennettu riittävästi pohjaa osaamis- ja koulutustason nostolle →

Akava pitää hyvänä, että budjettiriihen linjauksilla varmistetaan valtion lupaus tutkimus- ja kehitysinvestointien julkisesta rahoituksesta, mutta on pettynyt siihen, että tarvittavat panostukset osaamis- ja koulutustason nostoon jäivät pitkälti tekemättä.

Lue lisää →

Työ kohti oikeudenmukaista palkkausta jatkuu SOTE-pöydässä →

Neuvotteluita julkisen sektorin sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön työ- ja virkaehtosopimus SOTEn tulevasta palkkahinnoittelun liiterakenteesta käydään parhaillaan tiiviisti.

Lue lisää →

Kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt: Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen pahentaa työvoimapulaa →

Tuen lakkauttaminen voi vaikuttaa kunta- ja hyvinvointialoilla jopa kriittisesti, kun naisvaltaisten alojen työvoimapula pahenisi entisestään ja lakisääteisten hyvinvointipalvelujen tuottaminen vaikeutuisi. Aikuiskoulutustuen rahoittavat lähes kokonaan työnantajat ja palkansaajat työttömyysvakuutusmaksuilla.

Lue lisää →

Pohjanmaan hyvinvointialueen yt-neuvottelut käynnissä – jukolainen pääluottamusmies tukee TOIn jäseniä →

Pohjanmaan hyvinvointialue on käynnistänyt yt-neuvottelut. Neuvottelut eivät koske toimintaterapeutin työtä tekeviä, mutta TOI muistuttaa, että epäselvissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä luottamusmieheen.

Lue lisää →

Samarbetsförhandlingar i Österbottens välfärdsområde pågår – FOSUs (fi JUKO) huvudförtroendeperson stödjer TOIs medlemmar →

Österbottens välfärdsområde har inlett samarbetsförhandlingar. Medlemmar som arbetar som ergoterapeuter berörs inte av förhandlingarna, men TOI påminner om att det är skäl att kontakta förtroendepersonen i oklara situationer.

Lue lisää →

Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren: Ehdotamme hallitukselle sopimisen tietä →

Akavan puheenjohtajan Maria Löfgrenin mukaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitusohjelmakirjauksissa on osin samoja elementtejä kuin aikoinaan oli Juha Sipilän (kesk.) hallituksen vastaavissa, mutta nyt niitä on enemmän ja ne ovat rajumpia.

Lue lisää →

Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.