Ajankohtaista

JUKO: Suomi-sote tarvitsee nyt kipeästi tiedolla johtamista – Alan henkilöstöpulaa ei ratkaista paloina vaan hyödyntämällä koko ammatillista ketjua →

JUKO ehdottaa Suomeen pysyvää sote-alan arviointitoimintoa. Henkilöstöpulan ratkaisemisessa on huomioitava kaikkien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamisen hyödyntäminen tarkoituksenmukaisesti. Muun muassa hoitotarpeiden ehkäiseminen ennalta kuntoutuksella on olennainen osa osaamisketjua.

Lue lisää →

Kuntoutusvelan purkaminen vaatii riittävästi työntekijöitä →

Jotta sote-alan henkilöstöpula voidaan ratkaista, on kaikkien sote-ammattilaisten osaamista hyödynnettävä tarkoituksenmukaisesti, toteaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö (Juko) 15.2. julkaistussa tiedotteessaan. Tiedotteessa todetaan, että hoidon tarpeen ennaltaehkäisy kuntoutuksella on olennainen osa osaamisketjua. Toimintaterapeuttiliitto (TOI) yhtyy Jukon näkemyksiin ja painottaa, että henkilöstöpulan ratkaiseminen on avainasemassa myös kuntoutusvelan purkamisessa.

Lue lisää →

Toimintaterapian terveystaloustieteellinen julkaisu saatavilla nyt myös suomeksi →

Toimintaterapeuttiliitto on julkaissut suomenkielisen Toimintaterapia ja terveystaloustiede -julkaisun. Julkaisu antaa toimintaterapeuteille välineitä osallistua kuntoutuksen vaikuttavuutta koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja perustella oman työnsä merkitystä.

Lue lisää →

Yrittäjä hyvinvointialueen palveluntuottajana | Webinaari 25.1. →

Oletko toiminut sairaanhoitopiirien tai kaupunkien ostopalveluissa? Oletko jatkamassa palveluntuottajana hyvinvointialueella, tai oletko aikeissa aloittaa yhteistyön hyvinvointialueen kanssa? Mitä tulee ainakin tietää tai ottaa huomioon, kun hyvinvointialueet ovat aloittaneet? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tässä webinaarista.

Lue lisää →

TOI-lehti | Ennen kaikkea toimintaterapeutti →

Vuoden toimintaterapeutti 2022 Piia Niilola työskentelee digituen erityisasiantuntijana valtiolla. Toimintaterapeutin osaamisesta on suuri hyöty arjen palveluiden kehittämisen aitiopaikalla. Helsinkiläinen Niilola kannustaa jokaista toimintaterapeuttia seuraamaan omaa intohimoaan ennakkoluulottomasti, sillä ammatillinen polku voi kulkea moneen suuntaan.

Lue lisää →

Infowebinaari 25.1. | Kuntoutusalan työehdot hyvinvointialueilla →

Toimintaterapeuttiliiton ja Suomen Fysioterapeuttien yhteisten infowebinaarien sarja jatkuu jälleen 25.1. Tammikuussa webinaarin teema on juuri toimintansa aloittaneet hyvinvointialueet ja niiden alaisuudessa työskenteleminen.

Lue lisää →

Hyvinvointialueelle siirtynyt toimintaterapeutti – muista nämä asiat työsuhteesta ja -ehdoista →

Tammikuun 1. päivä yli 260 000 palkansaajaa siirtyi kunnista ja kuntayhtymistä hyvinvointialueiden palvelukseen. Suuren muutoksen keskellä on hyvä muistaa seuraavat työsuhdetta ja -ehtoja koskevat asiat:

Lue lisää →

Valtion ja kirkon virka- ja työehtosopimukset on irtisanottu päättymään 28.2.2023 →

Molemmissa työ- ja virkaehtosopimuksissa tarkoitus oli neuvotella tänä vuonna palkoista, mutta pääsopijajärjestöt eivät päässeet niistä sopuun. Tämä johti siihen, että molemmat työ- ja virkaehtosopimukset on irtisanottu päättymään 28.2.2023.

Lue lisää →

Usein kysyttyä hyvinvointialueista: Mitä tehdä, jos palkkaa ei näy palkkapäivänä? →

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa vuoden alussa, ja julkisuudessa on puitu viime viikkoina uusien organisaatioiden palkanmaksuun liittyviä epävarmuuksia. Työnantajat ovat rauhoitelleet tilannetta ja vakuuttaneet, että järjestelmiä on testattu ja todettu toimiviksi. Tämän viikon perjantaina järjestelmät menevät ensimmäiseen todelliseen testiin, kun hyvinvointialueiden ensimmäiset palkat tulevat maksuun.

Lue lisää →

Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.