Ajankohtaista

Maailman suurin toimintaterapia-alan tapahtuma järjestetään hybriditapahtumana 28.-31.8. →

TOIn jäsenet voivat ilmoittautua tapahtumaan jäsenhinnalla joko Pariisissa tai verkossa. Early bird -liput ovat ostettavissa 23.6. asti. Osallistuminen tukee ammatillista osaamista.

Lue lisää →

TOIn keskustelutilaisuus Kelan hankinnoista 8.3. →

Kela kilpailuttaa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat kaikissa vakuutuspiireissään. Järjestämme jäsenten keskustelutilaisuuden - ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää →

TOIn kunnallisten virka- ja työehtosopimusten piirissä olevat jäsenet ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon 7.-13.3.2022 →

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia niitä Toimintaterapeuttiliittoon kuuluvia jäseniä, jotka työskentelevät julkisella sektorilla kunta-alan työehtosopimusten piirissä. Se ​ei kuitenkaan koske virkasuhteisia jäseniä.

Lue lisää →

AKY - Akavalaiset Yrittäjät: Yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksia tarvitaan edelleen →

AKY - Akavalaiset Yrittäjät ry pitää Kela-korvausten leikkaamista ja poistamista haitallisena sekä kansanterveydelle että sote-alan yritystoiminnalle. TOI on ollut mukana AKYn kannanoton laatimisessa.

Lue lisää →

Kunta-alan neuvottelut ovat keskeytyneet →

Myös SOTE-osapuolet tauolla neuvotteluista. Julkisen sektorin palkansaajat, kuten toimintaterapeutit, ovat siirtyneet sopimuksettomaan tilaan 1.3., koska kunta-alalla voimassa ollut sopimuskausi päättyi 28.2. Sopimuksettoman tilan aikana ei ole työrauhavelvollisuutta, eli myös työtaistelut ovat mahdollisia.

Lue lisää →

Kannanotto: Toimintaterapeutit tulee lisätä työterveyshuollon ammattihenkilöiksi →

Työ ja työkyvyttömyyttä aiheuttavat syyt monimuotoistuvat, joten työkyvyn arvioinnin keinoja työterveyshuollossa on lisättävä. Laillistetuilla toimintaterapeuteilla on alan tieteelliseen tutkimukseen perustuvia ja kansainvälisesti käytössä olevia työkyvyn arviointivälineitä. Toimintaterapeuttiliitto vaatii toimintaterapeuttien lisäämistä työterveyshuollossa toimivaksi ammattiryhmäksi.

Lue lisää →

Akava esittää lainsäädäntömuutoksia ja työterveyshuollon palvelujen laajentamista työkyvyn ja mielenterveyden edistämiseksi →

Liittojen kanssa yhdessä työstettyihin esityksiin sisältyvät työterveyshuollon ammattiryhmien määrittelyiden tarkastelu ja työn muokkaaminen. Toimintaterapeuttien osaamista työkyvyn arvioinnin asiantuntijana ei tällä hetkellä päästä hyödyntämään. TOIn mukaan toimintaterapeuttien osaamisesta olisi hyötyä työterveyshuollossa.

Lue lisää →

Toimintaterapeutteja koskevat SOTE-sopimusneuvottelut alkoivat →

TOIn puheenjohtaja Anu Halosen mukaan TOI tavoittelee toimintaterapeuttien palkkakehitystä ja kuntoutusalan työn näkyväksi tekemistä.

Lue lisää →

Toimintaterapia tulee lisätä 7 vuorokauden hoitotakuun piiriin →

Vain moniammatillinen yhteistyö varmistaa hoidon vaikuttavuuden ja jatkuvuuden. TOIn mukaan myös yrittäjien laajaa osaamista on hyödynnettävä hoitotakuuta tiukennettaessa.

Lue lisää →

Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.