Ajankohtaista

Uutiset

Artikkelikutsu: Mental Health Occupational Therapy - Meeting the Challenges of a Transforming Society →

SJOT kutsuu osallistumaan artikkelikokoelmaan teemalla Mental Health Occupational Therapy - Meeting the Challenges of a Transforming Society. Määräaika artikkeliluonnosten jättämiselle on 21.6.2024.

Lue lisää →

Uutiset

Akavalaisten liittojen kysely: Neljäsosa työntekijöistä kokee, ettei työnantaja tee mitään estääkseen seksuaalisen häirinnän työpaikalla →

Pahimmillaan häirintä vaarantaa työntekijän mielenterveyden. Akavalaiset liitot selvittivät, että vain vajaa kolmasosa työnantajista on puuttunut rikolliseksi katsottavaan seksuaaliseen häirintään. Työntekijät kaipaavat vahvempaa puuttumista.

Lue lisää →

Uutiset

Hyvinvointialueiden säästöpaineet näkyvät yt-ilmoituksissa →

Useampi hyvinvointialue on ilmoittanut viime viikkoina käynnistävänsä yt-neuvottelut. Ilmoitukset ovat sote-uudistuksen jäljiltä odotettuja, mutta jokaisen on syytä pysyä tilanteen tasalla, TOIn puheenjohtaja Kirsi Wikman muistuttaa.

Lue lisää →

Uutiset

10 faktaa toimintaterapiasta ja toimintaterapeuteista →

Kokosimme kansainvälisen toimintaterapiapäivän kunniaksi 10 faktaa toimintaterapiasta ja toimintaterapeuteista.

Lue lisää →

Uutiset

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yt-neuvottelut käynnistyivät – jukolainen pääluottamusmies tukee TOIn jäseniä →

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on käynnistänyt koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Mahdolliset irtisanomiset tai lomautukset eivät lähtökohtaisesti kohdistu lakisääteistä asiakas- ja potilastyötä tekevään vakinaiseen henkilöstöön, mutta konkreettisia vaikutuksia toimintaterapeutin työtä tekeviin jäseniin ei vielä tiedetä.

Lue lisää →

Vahva TOImija -seminaari 1.11. | Toimintaterapia ja työkyky →

Tervetuloa Vahva TOImija -seminaariin perehtymään toimintaterapeutin työkykyosaamiseen! Seminaarin alustuksissa toimintaterapeuttiasiantuntijat paneutuvat toimintaterapian tuottamaan lisäarvoon työkyvyn edistämisessä ja työllistymisessä.

Lue lisää →

Uutiset

Palkansaajajärjestöt: Aikuiskoulutustukea pitää uudistaa ilman katkoja →

SAK, Akava ja STTK vaativat, että aikuiskoulutustuen lakkauttamisen valmistelu on keskeytettävä ainakin siksi aikaa, kun sosiaali- ja terveysministeriön työuran aikaista jatkuvaa oppimista kehittävä työryhmä työskentelee ja etsii keinoja aikuiskoulutuksen kehittämiseksi. Nykyaikataulu uhkaa johtaa katkoksiin työikäisten osaamisen kehittämisessä, vaikka suunnan tulisi olla päinvastainen.

Lue lisää →

Ehdota vuoden 2023 toimintaterapeuttia! →

Vuoden toimintaterapeutti julkistetaan TOIn syyskokouksessa 23.11.2023.

Lue lisää →

JUKO: Työrauhatyöryhmä päätti työnsä erimielisenä – Akava, SAK ja STTK ilmaisivat tyytymättömyytensä →

Työrauhakysymyksiä käsitelleen kolmikantatyöryhmän määräaika päättyi sunnuntaina 15. lokakuuta. Hallituksen tavoitteena on antaa lakiesitys eduskunnalle ensi vuoden helmikuussa.

Lue lisää →

Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.