Ajankohtaista

Kuntien ja hyvinvointialueiden palkkaratkaisu pähkinänkuoressa →

Neuvottelujärjestöjen viime viikolla hyväksymä kuntien ja hyvinvointialueiden palkkaratkaisu on herättänyt kysymyksiä, joten kokosimme asian vielä kertaalleen yhteen.

Lue lisää →

Yksityisen terveyspalvelualan palkankorotuksista neuvotellaan parhaillaan →

Yksityisellä terveyspalvelualalla (TPTES) sovittiin kesän 2022 työehtosopimusratkaisun yhteydessä, että vuoden 2023 palkankorotukset sidotaan tiettyjen vientialojen tuleviin palkkaratkaisuihin. Verrokkialoina toimivat Teknologiateollisuuden työntekijöitä ja toimihenkilöitä koskevat työehtosopimukset sekä Kemian perusteollisuuden työehtosopimus.

Lue lisää →

Kannanotto: Täydennyskoulutusmäärärahat tulee nostaa tasolle, joka varmistaa ammattitaidon ylläpitämisen →

Osa uusista hyvinvointialueista tarjoaa henkilöstölleen niin pientä täydennyskoulutusmäärärahaa, että vaarassa ovat sekä kuntoutuspalveluiden laatu että alan pitovoiman heikkeneminen. Toimintaterapeuttiliitto vaatii kannanotossaan, että hyvinvointialueet nostavat kuntoutusalan asiantuntijoiden koulutusmäärärahat tasolle, joka mahdollistaa henkilöstön ammattitaidon ylläpitämisen.

Lue lisää →

TOIn apurahahaku 2023 on auki →

Nyt haettavissa olevaa apurahaa myönnetään yhteensä 10 000 euron arvosta. Summa jaetaan useamman apurahansaajan kesken. Tutustu hakuehtoihin ja -ohjeisiin ja hae apurahaa perjantaihin 21.4.2023 klo 16 mennessä!

Lue lisää →

JUKO ja JAU tyytyväisiä: Palkankorotuksista syntyi sopu – Poikkeuksellisen laaja ratkaisu koskee lukuisia ammattialoja →

Yli 420 000 kuntien ja hyvinvointialueiden palkansaajan tämän ja ensi vuoden palkankorotuksista on syntynyt sopu, kun järjestöt ovat tänään hyväksyneet viime perjantaina syntyneen neuvottelutuloksen.

Lue lisää →

JUKO: Kuntien ja hyvinvointialueiden palkkaneuvottelut jatkuvat →

– Tavoitteemme on verrokkialojen kytköksen toteutuminen sovitun mukaisesti eli yhdenmukainen kustannusvaikutus kaikilla sopimusaloilla, JUKOn hallituksen puheenjohtaja Katarina Murto (OAJ) painottaa.

Lue lisää →

Sijoitus toimintaterapiaan on sijoitus tulevaisuuteen – TOIn eduskuntavaaliteemat on julkaistu →

Toimintaterapeuttiliitto on julkaissut eduskuntavaaliteemat 2023 otsikolla Sijoitus toimintaterapiaan on sijoitus tulevaisuuteen. TOI korostaa, että toimintaterapialla ja muilla ennaltaehkäisevillä kuntoutuspalveluilla on keskeinen merkitys koko yhteiskunnan hyvinvoinnille ja kestävyydelle.

Lue lisää →

TOI hakee puheenjohtajaa – asetu ehdolle! →

Kaipaatko uusia haasteita? Onko yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja toimintaterapian puolesta puhuminen sinun juttusi? Osaatko tehdä strategisia päätöksiä ja linjauksia tarvittaessa nopeastikin? Toimintaterapeuttiliitto hakee tarmokasta tekijää ja toimintaterapian roolin rakentajaa merkittävälle vaikuttamispaikalle liiton puheenjohtajaksi. Uusi puheenjohtaja valitaan liiton kevätkokouksessa 25.4.

Lue lisää →

JUKO: Suomi-sote tarvitsee nyt kipeästi tiedolla johtamista – Alan henkilöstöpulaa ei ratkaista paloina vaan hyödyntämällä koko ammatillista ketjua →

JUKO ehdottaa Suomeen pysyvää sote-alan arviointitoimintoa. Henkilöstöpulan ratkaisemisessa on huomioitava kaikkien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamisen hyödyntäminen tarkoituksenmukaisesti. Muun muassa hoitotarpeiden ehkäiseminen ennalta kuntoutuksella on olennainen osa osaamisketjua.

Lue lisää →

Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.