Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.

Ajankohtaista

Uutiset

TOI on mukana mielenilmauskulkueissa sekä Paremman Työelämän Puolesta -tapahtumissa →

Tampereella ja Turussa järjestetään mielenilmauskulkueet ulosmarssipäivänä 6.2. ja TOI osallistuu näihin.

Lue lisää →

UutisetTyöelämä

Pirha käynnisti yt-neuvottelut – jukolainen pääluottamusmies tukee TOIn jäseniä →

Pirkanmaan hyvinvointialue Pirha käynnisti yt-neuvottelut 15.1.2024 aluehallituksen päätöksellä.

Lue lisää →

UutisetTyöelämä

Akava: Työmarkkinakonfliktissa ratkaisun avaimet ovat maan hallituksella →

Akava on esittänyt hallitukselle työelämäuudistusten kokonaistarkastelua ja vaikutusten arviointia sekä ratkaisuja, joilla hallitusohjelman työreformeihin saataisiin tasapainoa. Esitykset eivät ole herättäneet vastakaikua. Akava korostaa, että maan hallituksella on käsissään ratkaisun avaimet työmarkkinoiden kriisiin. Akavan hallitus teki kokouksessaan 19.1. päätöksen poliittisesta työtaistelutoimesta, jonka järjestämistä Akava koordinoi.

Lue lisää →

UutisetTyöelämä

TOI osallistuu ulosmarsseihin Tampereella ja Turussa 6.2. →

TOIn hallitus on tehnyt järjestöpäätöksen, jonka mukaan TOI osallistuu Akavan koordinoimaan akavalaisten liittojen yhteiseen ulosmarssiin tiistaina 6.2. Tampereella ja Turussa. Ulosmarssi koskee TOIn työsuhteisia jäseniä erikseen määritellyissä työpaikoissa.

Lue lisää →

TyöelämäUutiset

JUKO | Julkisen sektorin akavalaiset eivät edelleenkään lämpene vientivetoisesta palkkamallista laissa – ”Valtakunnansovittelijasta tulisi julkisaloille hyödytön” →

Työministeri Arto Satonen keskusteli uuden työmarkkinamallin valmistelusta työmarkkinajärjestöjen ja valtakunnansovittelijan kanssa tiistaina.

Lue lisää →

UutisetTyöelämä

JUKO: ”Vientimallin vieminen lainsäädäntöön politisoisi palkka- ja työehtoneuvottelut” →

JUKO lausui hallituksen suunnitelmista työministeriölle. Lausuntoaika sovittelujärjestelmän ja Suomen työmarkkinamallin kehittämisestä päättyi maanantaina. Työministeri Arto Satonen on kutsunut työmarkkinaosapuolet käymään läpi kertynyttä palautetta.

Lue lisää →

UutisetKannanotot ja lausunnot

Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen uhkaa pahentaa toimintaterapeuttipulaa →

TOI vastustaa hallituksen aikuiskoulutustuen lakkauttamista koskevaa esitystä. TOI painottaa lausunnossaan, että tuen poistaminen voi vähentää toimintaterapeuttikoulutukseen hakeutumista ja siten heikentää toimintaterapiapalvelujen saatavuutta.

Lue lisää →

UutisetTyöelämä

Kuntoutusalan Asiantuntijat: Työmarkkinamallin uudistaminen ei kuulu maan hallitukselle →

Kuntoutusalan Asiantuntijat ry korostaa työ- ja elinkeinoministeriölle antamassaan lausunnossa, että työelämää tulee jatkossakin kehittää työnantajien ja työntekijöiden yhteisvoimin. Työmarkkinamallin uudistamisen tulee tapahtua liittojen ja neuvottelujärjestöjen kesken, osana sovittelujärjestelmän uudistamista.

Lue lisää →