Ajankohtaista

Kuntoutuksen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisehdotukset julkaistu →

Raportissa tunnistetaan, että toimintaterapeuteille ei ole tällä hetkellä tarjolla oman alan syventävää opetusta yliopistossa ylempään korkeakoulututkintoon tai tohtorin tutkintoon johtavissa opinnoissa.

Lue lisää →

VerkosTOIdutaan! 11.10.2023 | Koulutoimintaterapia →

Hei, koululaisten kanssa työskentelevä toimintaterapeutti! Mitä kuuluu? Miten hyvinvointialueiden käynnistyminen ja muut ajankohtaiset muutokset vaikuttavat työhösi?

Lue lisää →

Toimintaterapeuttien ydinosaamisprojekti käynnistyi →

Ydinosaamisen määrittelyn avulla on tarkoitus edistää toimintaterapeuttien osaamisen tunnistamista ja kartoittaa työelämän osaamistarpeita.

Lue lisää →

Täydennyskoulutusasetuksen valmistelu etenee →

TOIn tavoite on, että asetuksessa tunnistetaan toimintaterapeuttien asiantuntijatyöhön liittyvä täydennyskoulutustarve.

Lue lisää →

Toimintaterapeuttien suoravastaanotto kiristyvän hoitotakuun piiriin →

Pitkäjänteinen vaikuttamistyö tuottaa tulosta, sillä STM:n tuoreen ohjeistuksen mukaan toimintaterapeuttien suoravastaanotto kuuluu tiukentuvan hoitotakuun piiriin.

Lue lisää →

Akava: Yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys ovat hyvän ja turvallisen työelämän kulmakivi →

Akava pitää välttämättömänä, että hallitus sitoutuu edistämään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä kaikessa toiminnassaan ja viestii tästä selkeästi. Suomalaisen työelämän on oltava hyvä ja turvallinen paikka jokaiselle, painottaa Akava. Korjattavaa on sekä asenteissa että lainsäädännössä.

Lue lisää →

Infowebinaari 29.8. | Täydennyskoulutus on oikeus! →

Toimintaterapeuttiliiton ja Suomen Fysioterapeuttien yhteisten infowebinaarien sarja jatkuu elokuussa. Tämänkertaisen webinaarin teema on täydennyskoulutus.

Lue lisää →

Merkityksellisiä kesähetkiä! →

Jäsenpalvelu lomailee heinäkuussa.

Lue lisää →

Hoitotakuun vaikutukset toimintaterapiaan epäselviä – uudessa laissa liikaa tulkinnanvaraa →

Perusterveydenhuollon hoitotakuu tulee voimaan syyskuun alussa, mutta sen vaikutukset toimintaterapiapalveluihin ovat epäselviä. Toimintaterapeuttiliitto katsoo, että lain kirjaukset ovat niin monitulkintaisia, että niitä saatetaan soveltaa eri tavoin eri hyvinvointialueilla. On tärkeää, että jäsenet lähettävät asiasta liittoon lisätietoja ja kysymyksiä, joita asiasta herää.

Lue lisää →

Liity jäseneksi

Toimintaterapeuttiliitto on akavalainen ammattiliitto ja ainoa toimintaterapeuttien, toimintaterapia-alan ja sen opiskelijoiden edunvalvoja Suomessa. Jätä jäsenhakemus ja liity jäseneksi.